Polaroid naočare

Normalne naočare za sunce samo zatamnjuju pogled. Polarizovana stakla visokog kvaliteta poboljšavaju Vaš pogled.

Sunčeva svetlost putuje u svim pravcima. Kada se reflektuje sa horizontalne površine kao što je asfaltni put ili voda, svetlost često postaje teško polarizovana na horizontalnoj ravni. Vertikalna svetlost je korisna za ljudsko oko. Ona omogućava da vidimo boje i kontraste, dok koncentrisana horizontalna svetlost stvara odbljesak, koji nam onemogućava da vidimo i tada možemo biti u potencijalno opasnoj situaciji (npr. za volanom).

Unikatna Polaroid stakla sadrže vertikalni filter koji efikasno blokira horizontalno svetlo. Polarizovana Polaroid stakla dozvoljavaju samo korisnoj vertikalnoj svetlosti da dopre do oka, stvarajući na taj način pogled bez odbljeska sa prirodnim bojama i kontrastima

Nošenje Polaroid polarizovanih naočara za sunce znači:

  • pogled bez odbljeska
  • čiste kontraste
  • prirodne boje
  • smanjeno naprezanje očiju
  • 100% UV zaštita

Svi ovi faktori doprinose nadprosečnom optičkom komforu, dopuštajuci povećanu koncentraciju. Oni takođe izdvajaju Polaroidova stakla visokog kvaliteta iznad mnogih drugih proizvođača polarizovanih filtera. Polaroid sunčane naočare predstavljaju izvrstan proizvod s mnogobrojnim koristima za korisnika. Posebno je korisno nositi ih na plaži, tokom vožnje, na snegu.

Polaroid polarizovana stakla prave se od velikog broja funkcionalnih elemenata koji su pažljivo spojeni kako bi se postigao optički proizvod visokog kvaliteta.

Osnovni element sendviča polaroid "stakala" (napravljenih od posebne vrste plastike) je polarizovani filter koi se nalazi u centru. Sa obe strane ovog filtera nalaze se UV absorberi koji blokiraju 100% štetnu UVA, UVB, i UVC radijaciju. Nakon ovog dolazi sloj koji naočarima daje čvrstinu, a za njim sledi sloj koji ne dozvoljava da se lako izgrebu. .