Dioptrijska sočiva

Dioptrijska sočiva za korekciju vida nastala su praktično već upotrebom brušenog stakla u Starom Rimu,pomoću kojih je Neron gledao gladijatorske igre.Prve naočare izradio je Salvino D' Armate 1284 godine u Italiji.Razvojem nauke i tehnologije danas smo u mogućnosti da biramo vrstu sočiva,da po dizajnu izaberemo ono sto nam odgovara -samo za daljinu,samo za blizinu, sve u jednim(multifokalna,progresivna).....zaštitu od UV zraka,prašine,a da naš vid svo vreme bude korigovan i slika potpuno jasna. U saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima,možemo Vam ponuditi dioptrijska sočiva koja potpuno ispunjavaju sve EVROPSKE PROPISE(CE).

Dioptrijska sočiva po materijalu od koga su napravljena možemo podeliti u dve grupe:

1. dioptrijska sočiva napravljena od stakla

2. dioptrijska sočiva napravljena od organske plastike(CR 39)

 

Uz tradicionalna dioptrijska sočiva izrađena od stakla ili plastike,možemo Vam ponuditi i specijalne vrste dioptrijskih sočiva i to zavisno od Vaših potreba:

Single Vision

- dovoljno je da samo izaberete okvir i mi ćemo specijalno za Vas, po Vašim individualnim parametrima, izraditi fenomenalno monofokalno sočivo, koje se odlikuje asferično-atoričnom unutrašnjom površinom, što daje šire i udobnije vidno polje

- ovako dizajnirano nudi superiorni optički kvalitet u odnosu na tradicionalnu izradu

- uklonjena su periferna nepotrebna astigmatska dejstva

- sočiva su estetski lepša i tanja

 

MatrixSport

- ova monofokalna sočiva su specijalno dizajnirana za veće bazne krivine

- namenjena za sportski dizajnirane okvire, gde se vrši posebna kalkulacija dioptrije i izbegava prizmatično i preiferno astigmatsko dejstvo

- sočiva su lepša i tanja i izrađuju se po individualnim parametrima

Elegance

- ovo monofokalno sočivo je najsavremenija generacija lentikular

- namenjeno je za diopotrije u minus opsegu i fenomenalno se minimizira periferna debljina sočiva

- može se raditi i za veće bazne krivine i sportski dizajnirane okvire

- optička vidna polja su 50mm, 45mm, 40mm i 35mm

- ova sočiva su mnogo lepša i tanja od ostalih, kada je reč o visokim minus dioptrijama

Biaspheric

- ovo monofokalno sočivo je namenjemo više za plus korekcije

- vizuelno minimalno menja prirodnu veličinu oka

- odlikuje se asferično-atoričnom unutrašnjom površinom sočiva

- spoljna geometrija sočiva je asferična, tako da su sočiva neuporedivo lepša i tanja od tradicionalno dizajniranih sočiva

- izradom po individualnim parametrima dolazimo do savršenog izgleda i udobnosti nošenja svih sočiva izrađenih FreeForm tehnologijom!

UNIVERZALNI PROGRESIVI (MULTIFOKALI)

-progresivi (multifokali) su posebna vrsta dioptrijskih sočiva, kojima se istovremeno zadovoljava korekcija vida na daljinu, srednju daljinu (kompjuter) i blizinu.

- progresivi obrađeni sa unutrašnje strane su nova tehnologija, koja omogućava da se naprave individualna sočiva, za svakog pacijenta lično, nudeći idealnu korekciju vida nezavisno od recepture i tipa rama.

- FreeForm optimizirana receptura će sigurno pacijentu obezbediti najšira vidna polja do sada, u poređenju sa tradicionalnim progresivnim sočivima, i to čak za 50%!

- ova sočiva obezbeđuju perfektnu korekciju vida , eliminišući nekadašnja srednja rešenja tradicionalno izradjenih sočiva.

- fenomenalno je i to, što sada ne moramo mnogo voditi računa o veličini rama, već možemo slobodno uživati u izboru.

- minimalna visina okulara je svega 20mm, a visina fitovanja zenice 14mm!

- sve to nam daje savršene mogućnosti izbora okvira!

NUPOLAR

Šta je odsjaj?

Odsjaj je prirodni fenomen koji se dešava kada se svetlost reflektuje.

Od trenutka refleksije svetlost se polarizuje i formira vizuelni šum – odsjaja, koji se prepliće sa originalnom slikom. Jedini način da se eliminiše odsjaj je da se stavi polarizacioni filter na njegovom putu ka oku. Ovaj osnovni princip je razlog nastanka polarizovanih sočiva.

Šta je polarizovano sočivo?

Najefikasniji produkt u sferi zaštite oka od sunca.

Polarizovana sočiva unapređuju najznačajniju funkciju dioptrijskih naočara: poboljšanje vizuelne preciznosti. To je rezultat mogućnosti polarizovanih sočiva: da blokiraju zaslepljujući horizontalni odsjaj. Nijedna druga sočiva kao ni bilo koji tretmani stakala ne mogu proizvesti takav rezultat.

Ovaj proizvod služi kao zaštitno-korektivno sredstvo u svim vremenskim prilikama kao što su sunce, sneg i sl.

Izuzetno su se dokazala pri korišćenju u vožnji, ribolovu, jedrenju, skijanju…

Njihova funkcija je da zaštite oči od visokog odsjaja (bljeska) i velikog zračenja UV zraka pri jakom suncu.

Po želji NUPOLAR je moguće poručiti u GRAY , BROWN i G15 boji.

Za razliku od drugih polaroidnih sočiva, NUPOLAR poseduje polarizacioni filter frontalno zaštićen tankim slojem, CR39 materijalom, što mu omogućava duži vek trajanja i otpornost na mehanička oštećenja.

NUPOLAR izrađujemo u svim dioptrijama i isporučujemo u paketu sa HC slojem. Dodavanjem MC sloja ili POLYGLIDE-a, NUPOLAR postaje sočivo velikih mogućnosti i zdravog pogleda.

ORGANSKA SOČIVA

TITAN PLASTIKA

1.56 Middle index

Organsko sočivo srednjeg indexa prelamanja svetlosti. Tanje od običnog CR sočiva i preporučuje se za veće dioptrije. Postoji mogućnost proizvodnje sferičnog i asferičnog dizajna sočiva. Kao osnovni paket isporučuje se samo sa doradom HC sloja.

1.60 High Index

Organsko sočivo visokog indexa prelamanja svetlosti i estetski naprednije u odnosu na organska sočiva sa nižim indexom prelamanja. Postoji mogućnost proizvodnje sferičnog i asferičnog dizajna sočiva. Kao osnovni paket isporučuje se samo sa doradom HC sloja.

1.67 asph High Index

Organsko sočivo visokog indexa prelamanja. Asferično, tanje, otpornije i vizuelno lepše u odnosu na ostala organska sočiva nižih indexa prelamanja. Mogućnost proizvodnje samo asferičnog dizajna sa standardnom doradom HC sloja.

1.74 asph High Index

Organsko sočivo do 60% tanje od svih svojih indexnih prethodnika. Mogućnost proizvodnje u plus i minus dioptrijama. Isporučuje se samo sa nanetim tvrdim slojem kao standardna opcija.

TRANSITIONS V 1.50, 1.60, 1.67 ASPHERIC (FOTO PLASTIKA)

TRANSITIONS Vl (šesta generacija) za razliku od TRANSITIONS Next Generation u početnom zatamnjenju su mnogo svetlija, gotovo ispod 5% zatamnjenosti i za veoma kratko vreme dostižu 85% zatamnjenosti. Takođe u roku od 5-7 minuta vraćaju se u prvobitno zatamnjenje. Potrebno je naglasiti da ovu vrstu sočiva isporučujemo u BROWN i GRAY varijanti.

Naravno,ovo nije sve! Zavisno od Vaših potreba nase ljubazno osoblje ponudiće Vam najbolje rešenje!